Първоначално публикувано от tonov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Клаксона ми се развали.
Collapse
X
-
Неска докато чаках майка ми да пазарува в Кауфлант си викам я да го видя тоя клаксон... пипнах 2-3 жички и оп... чудо - вече имам бибиткаEx Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеНеска докато чаках майка ми да пазарува в Кауфлант си викам я да го видя тоя клаксон... пипнах 2-3 жички и оп... чудо - вече имам бибитка166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Да не пускам нова тема ще пиша тук.И моята не работи,но не е от клемите,защото отворих релето и като му дам контакт с ръка свири а от копчетата на волана не работи.От какво може да е ?Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеДа не пускам нова тема ще пиша тук.И моята не работи,но не е от клемите,защото отворих релето и като му дам контакт с ръка свири а от копчетата на волана не работи.От какво може да е ?
Comment
-
Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщениеНай-вероятно лош контакт или никакъв на самите бутони. Свали еърбега от волана и виж под самите бутони какво се случва. Ако кабелите са ОК и след като позачистиш не се оправи може да ти е прекъснат лентовия кабел, насочи се натам...Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеСамо гумените капачки свалят ли се или трябва всичко да се разглобява?
Comment
-
Ето ти схема:
http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...%203/Horns.PDF
Що не пробваш първо да смениш релето?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
От тоци не разбирам,но си мисля че работи,защото като натисна механизма с ръка и свири,ако беше релето нямаше да работи изобщо.А и преди работеше когато си поиска,но сега отказа тотално.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеОт тоци не разбирам,но си мисля че работи,защото като натисна механизма с ръка и свири,ако беше релето нямаше да работи изобщо.А и преди работеше когато си поиска,но сега отказа тотално.
Релето има бобина, през която като пуснеш ток се намагнетизира и дърпа котвата, за да затвори работните контакти. Идеята е с малък ток да управляваш голям.
В случая ти като натискаш котвата с ръка, просто констатираш, че силовата част (клаксон и бушона му) е изправна. Това НЕ означава, че и самото реле е наред. Разбира се проблемът ти може да е и в управляващата верига - копчето на волана, жици и т.н. Но вместо да се вкарваш във филма с разглобяване на волана и сваляне на ербег, просто първо опитай с друго реле. Ако пак не заработи, тогава разглобявай по-натам.
Но щом не разбираш от тоци, според мен ще е загуба на време, едва ли ще можеш сам да констатираш проблема.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеПонеже не разбираш, обяснявам
Релето има бобина, през която като пуснеш ток се намагнетизира и дърпа котвата, за да затвори работните контакти. Идеята е с малък ток да управляваш голям.
В случая ти като натискаш котвата с ръка, просто констатираш, че силовата част (клаксон и бушона му) е изправна. Това НЕ означава, че и самото реле е наред. Разбира се проблемът ти може да е и в управляващата верига - копчето на волана, жици и т.н. Но вместо да се вкарваш във филма с разглобяване на волана и сваляне на ербег, просто първо опитай с друго реле. Ако пак не заработи, тогава разглобявай по-натам.
Но щом не разбираш от тоци, според мен ще е загуба на време, едва ли ще можеш сам да констатираш проблема.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
Comment
-
ами релето става и от друга Алфа, дори и от друга кола, стига да е реле с нормално отворен и нормално затворен контакт. трябва да има 5 пинчета на него. свали твоето реле и го занеси в магазин за авто-електро "джунджурий"там ще ти дадат същото.
ако имаш мултицет, след като го свалиш дори можеш да си го замериш дали работи, ако работи не е необходимо да го сменяшIn God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщениеМерси за помощта!Релето от друга Алфа ли става само или мога да си взема от магазин за ел. джунджурий?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
Comment
Comment